Designspaning 2019

By 3 juni, 2019Design

Företag får sällan en andra chans till ett bra första intryck. 

Grafisk design är viktigt för alla företag som vill göra ett positivt och bestående intryck. Första gången en besökare interagerar med ert varumärke, sätter ni tonen för resten av er affärsrelation. Ett visitkort, en platsannons i lokaltidningen, en banner eller kanske din senaste sociala uppdatering på Facebook. Enkla saker påverkar hur potentiella kunder ser på företag och hjälper dem att besluta om det är värt deras tid och pengar.

Se till att utnyttja detta första möte med köparens eller den presumtiva medarbetarens resa genom att implementera relevant, grafik, färger, typsnitt, bilder, som stärker upp och berättar om vad ditt varumärke står för. Vem är du?

Som i allt, går det även trender i grafisk design. Här kommer vi samla några spaningar under några veckor framöver som kanske kan få igång tankar och funderingar kring er grafiska profil. Så titta gärna in med jämna mellanrum!

#8 Illustration

Penseldrag, fläckar, prickar & Doodles
Klassiska illustrationer kommer aldrig att försvinna men att integrera alternativ dekor till den grafiska designen får den att ”poppa”. Och det är väl det som är meningen? Vi kommer att se en hel del improvisation inom detta område. ”Freestyle” illustrationer och doodles är roligt att titta på. Addera ruffa penseldrag, fläckar, stänk av färg och du får ett ”arty” utseende som inte följer gängse mönster och ger ett tydligt avtryck.

#7 Typografi

Big & Bold
Typografi som en oskiljbar del av den grafiska designen följer definitivt vissa trender. Några stannar många år medan andra försvinner fort. Som vi sett i tidigare designexempel kommer typografin komma i olika former. Den kan vara platt. Den kan vara i 3D. Och den kan vara flytande eller i en metallisk effekt. En sak är dock klar – Typografin 2019 kommer att ta för sig.

#6 Flytande Former

Let it flow
Vattenytan översatt till grafisk design är en trend som kommer synas i mycket design 2019. Vatten, olja eller andra vätskor.

#5 Heavy Metal

Shine, baby, shine
Guld blir aldrig omodernt men i grafiska sammanhang kommer vi att se mycket mer av andra ädla metaller i designen. Speciellt när det kommer till 3D design. Guld och andra metaller tar kompositionen till nästa nivå och får det att se dyrt och exklusivt ut.

#4 Färger

Färgstarka och glada färger i kombination, tillsammans med färgövergångar och gradients, kommer att fortsätta vara starkt 2019. Men nu ännu starkare och mer levande, när de förmedlar en futuristisk känsla överlag, som får dig att känna, att du befinner dig i ett alternativt universum.

#3 Tyngdlagen

Vi kanske aldrig får uppleva flygande bilar men eran med flygande och flytande objekt inom grafisk design är definitivt redan här. Tanken om design som rör på sig och lever i en gravitationsfri värld förmedlar en övergripande känsla av frihet. Med den öppna kompositionen i åtanke, öppnar dessa element känslan av fönstret till en ny värld, när de verkar flyta ut och in genom skärmen.

#2 3D

3D är en självklar del av den grafiska designtrenden 2019. Den har hängt med nu i några år och vi kommer definitivt att se mer av den i år. Tur för oss så har teknologin utvecklats ganska fort vilket tillåter designers att skapa fantastiska 3D mästerverk som gör att vi tittare, nästan kan ta på designen.

#1 Öppen komposition

Första spaningen in i årets designtrender är layout utan ”ramar”. För inte så länge sedan använde designers ett ramverk i allt de gjorde, för att det skulle se snyggt, tydligt och prydligt ut. Men på senare tid har tendensen gått mot ett mer fritt och öppet förhållningsätt till design som kanske inte omedelbart visar hela ”bilden”. 2019 förväntar vi oss att designers kommer att skippa de ramarna helt och överraska oss med luftiga, öppna mer fria designer.